Judit
3 °C
7 °C

Elfogták a washingtoni sorozatgyilkost?

2002.10.24. 15:04
A sorozatgyilkosság elkövetésével gyanúsítják azt a két férfit, akit Washington közelében tartóztattak le az amerikai hatóságok csütörtökön. Az öbölháborús veterán John Allen Muhammadot eredetileg tanúként kívánta kihallgatni a rendőrség, jamaikai állampolgárságú nevelt fiát viszont eredetileg nem is körözték. Egy a gyilkosságsorozat előtti lövöldözés helyszínén azonban megtalálták a fiú ujjlenyomatát.
Immár gyanúsítottként kezelik azt a két férfit, akiket csütörtök hajnalban tartóztattak le Marylandben. A 42 éves öbölháborús veterán John Allen Muhammadot és 17 éves nevelt fiát, John Lee Malvót eredetileg azért keresték, mert a hatóságok szerint információkkal rendelkezhettek a gyilkosságokról.

Ujjlenyomat egy korábbi helyszínen

A kocsijuk első átkutatásakor ugyan nem találtak semmit, az alaposabb átvizsgálás után azonban egy fegyverre bukkantak - mondták el rendőrségi források a CNN-nek. Bár Muhammadot eredetileg tanúként kívánta kihallgatni a rendőrség, jamaikai állampolgárságú fiát pedig egyáltalán nem körözték, egy telefonos bejelentés kivizsgálása után gyanúsítottá minősítették mindkettejüket.

A hívást a hatóságok szerint maga a sorozatgyilkos kezdeményezte - írta a Baltimore Sun című napilap szerdán. "Komolyan kellene venniük" - mondta a telefonáló, majd azt javasolta, hogy egyeztessenek az Alabama állam-beli Montgomeryben nyomozó kollégáikkal. Mint kiderült, egy szeptember 21-i alabamai támadásban ugyanolyan .223 kaliberű lőfegyvert használtak amilyet a mesterlövész is. A helyszínen akkor megtalálták Malvo ujjlenyomatát is. A fiú mostohaapjával élt együtt.

A hatóságok szerda este adtak ki körözési parancsot Muhammad ellen. Bár már akkor is szóba került, hogy a férfit valójában nem tanúként hallgatná ki a rendőrség, a felvetést akkor még elutasították. Mint mondták, az afroamerikai féri ugyan a szárazföldi csapatok katonájaként harcolt az öbölháborúban, nem szolgált a különleges alakulatoknál, és nem kapott mesterlövész-kiképzést. Az október 3-án kezdődött merényletsorozatban tíz ember vesztette életét, hárman megsérültek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?