A bagdadiak sötétben várják a háborút - helyszíni tudósítás

2003.03.19. 18:34
A Bagdadból kivezető utak zsúfoltak, a város kihalt, az utcákon katonák cirkálnak - jelenti Bagdadból Orosz József, a Klubrádió tudósítója.
Az ötmilliós Bagdadból szerdán újabb ezrek próbáltak elmenni, hogy vidéken keressenek menedéket. Csak a városból kivezető utak voltak zsúfoltak, a főváros kora estére teljesen kihalt - jelentette Orosz József, a Klubrádió 95,3 Bagdadban tartózkodó tudósítója. Egy-két boltos még az utolsó pillanatban megpróbálta vastag vaslemezzel behegeszteni boltja kirakatát és bejáratát.

Miközben az iraki nemzetgyűlés a 22 milliós Irak nevében teljes odaadásáról biztosította Szaddám Huszeint, kijelentve, hogy az emberek az utolsó csepp vérükig harcolni fognak, a bagdadiak jó része sötétben maradt, mert a lakosok nem mernek villanyt gyújtani.

A főváros utcáin az iraki hadsereg gyengén felfegyverzett katonái teljesítenek járőrszolgálatot, közben a náluknál sokkal jobban felszerelt köztársasági gárda alakulatai felvonultak az elnöki paloták és a kormányzati épületek védelmére - harckocsikkal és légvédelmi ütegekkel.  • Tippek
  • Babaváró hitel