Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Baleset érte a Srí Lanka-i magyar orvoscsoportot

2005.01.17. 17:39
Nyílt felkartörést szenvedett az egyik, Srí Lankán szolgálatot teljesítő magyar orvos, amikor a csapat bérelt autója fának ütközött. Sági Ferenc Andrást szállítható állapotba hozzák, és minél hamarabb hazajuttatják Magyarországra.

Srí Lankán baleset érte a hazatérő magyar orvoscsoportot, autójuk fának ütközött. Az egyik orvos, Sági Ferenc nyílt felkartörést szenvedett, egy helyi kórházban ellátták sérüléseit, és most már útban van Colombo felé. Várhatóan külön repülőgéppel hozzák haza, valószínűleg már kedden.

A csoport hétfő hajnalban visszaindult Colombóba, hogy elhagyja a katasztrófa sújtotta szigetországot, amikor bérelt kisbuszuk lecsúszott az útról és fának ütközött, mondta a Magyar Rádiónak az egyik orvos, Sitkei Zoltán. Mint mondta, maguk sem tudják pontosan, hogy mi történt, mivel a mentőcsapat tagjai nem voltak egészen ébren, és kocsijukat sofőr vezette.

"Orvos kollegánk, Dr. Sági Ferenc megsérült, a bal karján nyílt törést szenvedett. Mi apró karcolásokkal megúsztuk a dolgot" - fogalmazott Sitkei. Sági az ütközéskor az anyósülésen ült, és a medencéje is megsérült, mondta az MTV Híradójának Lehoczky László, a miskolci speciális mentők vezetője. Sági, a pécsi orvos január 7-én utazott Srí Lankára csoportjával.

A sérült doktor hajnalban fog elindulni egyik társa kíséretében Magyarországra, és egy mentő várja majd Ferihegyen, mivel Srí Lankán nem végeztek rajta komoly beavatkozást, csak szállítható állapotba hozták. A további beavatkozásokat Magyarországon fogják elvégezni.