Kristóf, Jakab
19 °C
34 °C

Kommandósok szabadították ki a Sri Lanka-i minisztert

2007.12.27. 21:30
A Sri Lanka-i munkaügyi minisztert egy tévétársaság munkatársai ejtették túszul, mert egyiküket bántalmazta, az elszánt médiamunkások azt akarták elérni, hogy a politikus kérjen bocsánatot. Végül erőszak alkalmazása nélkül kiszabadították a kommandósok.

Kommandósok szabadították ki Sri Lanka munkaügyi miniszterét, Mervin Silvát egy televíziós szerkesztőségből csütörtökön, miután feldühödött újságírók túszul ejtették. A riporterek azt követelték a minisztertől, hogy kérjen bocsánatot, mert egyiküket bántalmazta.

A helyi televíziós társaságok beszámolói szerint Silva azért rontott be testőreivel az épületbe, mert a társaság nem közvetítette egy szerdai hídavató ünnepségen elmondott bezsédét. Mervin Silva testőrei bántalmazták az egyik vezető szerkesztőt, ezért a feldühödött riporterek túszul ejtették a minisztert.

A rendőrség két és fél óra múlva, erőszak alkalmazása nélkül hozta ki a minisztert az épületből, miután Silva hajlandó volt bocsánatot kérni tettéért. Sri lankai civil szervezetek nyilatkozatai szerint az eset azt bizonyítja, hogy a délkelet-ázsiai országban sem tehet meg akármit egy poltikus.