Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Öngyilkos merénylet egy Tel Aviv-i buszmegállóban

2002.10.10. 09:35
Egy asszony életét vesztette, húszan sérültek meg egy öngyilkos merényletben Tel Avivban. A terrorista egy buszra próbált felszállni, ám viselkedése gyanússá tette, ezért a sofőr rázárta a busz ajtaját. A terrorista akkor döntött a robbantás mellett, amikor két katona indult felé, hogy elfogja.
Egy asszony életét vesztette egy Tel Aviv közelében végrehajtott öngyilkos merényletben. A támadásban húszan megsebesültek. A palesztin támadó egy buszmegállóban robbantotta fel a testére erősített bombát, miközben egy érkező buszra próbált feljutni. A terrorista a busz hátsó ajtajánál akart felszállni, ám viselkedése gyanút keltett az utasokban és a busz vezetőjében - nyilatkozták rendőrségi források a BBC-nek.

Gyanúsan viselkedett

A buszvezető ezért bezárta a hátsó ajtót, mielőtt a merénylő felszállhatott volna, majd két katona kiséretében leszállt a buszról, hogy elkapja a férfit. A terrorista ekkor döntött a bomba felrobbantása mellett. A két katona feltehetőleg megsérült, a merénylő meghalt.

Rajtaütések

A támadást megelőzően az izraeli hadsereg húsz tankja hatolt be a Gázai övezetben fekvő Rafah menekültáborába, míg Ciszjordániában több palesztin településen legalább hetven palesztint tartóztattak le éjszakai rajtaütések során.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!