Illés
17 °C
29 °C

Mégsem a gyilkost vették videóra

2003.09.24. 13:51
Szabadon engedték Anna Lindh svéd külügyminiszter feltételezett gyilkosát, egyúttal őrizetbe vettek egy másik férfit, akit a merénylet elkövetésével vádolnak. Róla egyelőre semmit sem tudni.
Bizonyossá vált az, amit már napok óta sejteni lehetett: mégsem az egy hete őrizetbe vett Per Olof Svensson ölte meg Anna Lindh svéd külügyminisztert . A svéd államügyész egyúttal közölte: őrizetbe vettek egy személyt, akit a merénylet elkövetésével vádolnak. Az elfogás körülményeiről a BBC honlapján annyi olvasható, hogy az "incidens nélkül" ment végbe, ám a gyanúsított nevét, az őrizetbe vétel helyét és egyéb részleteket egyelőre nem közöltek.

Per Olof Svensson ellen nem sikerült újabb technikai bizonyítékot vagy szemtanúkat felkutatni, így kérdésessé vált, hogy meghosszabbítható-e a vizsgálati fogság. Svenssont azt követően vették őrizetbe, hogy egy stadion melletti kocsmában felismerték egy videófelvétel alapján, amelyet a gyilkosság utáni másodpercekben rögzített egy biztonsági kamera.

Miután a bizonyítékok hiánya mellett Svensson is tagadta, hogy elkövette volna a bűncselekményt, ezért a rendőrség szóvivőjének négy nappal ezelőtti közlése szerint már akkor kiterjesztették más személyekre is a nyomozást.