Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem a gyilkost vették videóra

2003.09.24. 13:51
Szabadon engedték Anna Lindh svéd külügyminiszter feltételezett gyilkosát, egyúttal őrizetbe vettek egy másik férfit, akit a merénylet elkövetésével vádolnak. Róla egyelőre semmit sem tudni.
Bizonyossá vált az, amit már napok óta sejteni lehetett: mégsem az egy hete őrizetbe vett Per Olof Svensson ölte meg Anna Lindh svéd külügyminisztert . A svéd államügyész egyúttal közölte: őrizetbe vettek egy személyt, akit a merénylet elkövetésével vádolnak. Az elfogás körülményeiről a BBC honlapján annyi olvasható, hogy az "incidens nélkül" ment végbe, ám a gyanúsított nevét, az őrizetbe vétel helyét és egyéb részleteket egyelőre nem közöltek.

Per Olof Svensson ellen nem sikerült újabb technikai bizonyítékot vagy szemtanúkat felkutatni, így kérdésessé vált, hogy meghosszabbítható-e a vizsgálati fogság. Svenssont azt követően vették őrizetbe, hogy egy stadion melletti kocsmában felismerték egy videófelvétel alapján, amelyet a gyilkosság utáni másodpercekben rögzített egy biztonsági kamera.

Miután a bizonyítékok hiánya mellett Svensson is tagadta, hogy elkövette volna a bűncselekményt, ezért a rendőrség szóvivőjének négy nappal ezelőtti közlése szerint már akkor kiterjesztették más személyekre is a nyomozást.