Gyárfás
16 °C
29 °C

Megvertek egy magyar diákot Szabadkán

2008.03.21. 18:28
Megvertek egy fiút Szabadkán, sajtóértesülések szerint azért, mert magyar volt. A szabadkai műszaki középiskola előtt támadtak rá csütörtökön a magyar tanulóra a szerb fiatalok. Miközben ütlegelték és rugdosták, nemzetisége miatt becsmérelték. Csak akkor hátráltak meg és futottak el, amikor megjelentek a bántalmazott diák osztálytársai.

A gyerek arca bedagadt, véraláfutásokkal van tele. Állapotáról fényképfelvételeket készítettek. A támadásról a fiú édesanyja tájékoztatta a Vajdaság Ma nevű internetes délvidéki hírportált. Elmondta, hogy az iskola igazgatója azt tanácsolta neki, hogy perelje be a támadókat. Egyelőre még a magyar pártokat sem értesítette a történtekről.

Az édesanya azt is elmondta, hogy mostanában több magyar diákot bántalmaztak szerb társaik, de az érintett szülők - akárcsak ő most - nem merik jelenteni az eseteket a rendőrségnek, a megtorlástól tartva. Az incidenseket összefüggésbe hozzák Koszovó függetlenülése miatti nacionalista indulatokkal. Magyarország, Bulgáriával és Horvátországgal együtt szerdán ismerte el Koszovó függetlenségét.