Benedek
-5 °C
5 °C

Szaddám Huszein: Győzelmünk ragyogó lesz

2003.04.02. 11:32
"Harcoljatok az ellenség ellen Irak, a vallás és a magas erkölcsiség bástyájának megoltalmazásáért, azért, hogy iszlám nemzetünk győzedelmesen kerüljön ki ebből a válságból" - jelentette ki újabb népéhez intézett üzenetében Szaddám Huszein. Az iraki televízióban huszonnégy órán belül immár a második Szaddám Huszeinnek tulajdonított nyilatkozat hangzott el, az államfő azonban egyik alkalommal sem volt látható a képernyőn.
Újabb üzenetet intézett az iraki néphez szerdán Szaddám Huszein iraki elnök, a nyilatkozatot azonban ezúttal az állami televízió egyik műsorvezetője olvasta fel. Mint az AP amerikai hírügynökség jelentette, az egyenruhába öltözött műsorvezető által ismertetett üzenetben Szaddám Huszein azt hangsúlyozta, hogy az iraki hadsereg még korántsem használta fel tartalékait.

"Győzelmünk ragyogó lesz"

Fotó: EPA
Kijelentve, hogy a győzelem kézzelfogható közelségbe került, az iraki vezető a harc folytatására, és városaik megvédelmezésére szólította fel az irakiakat. "Harcoljatok az ellenség ellen Irak, a vallás és a magas erkölcsiség bástyájának megoltalmazásáért, azért, hogy iszlám nemzetünk győzedelmesen kerüljön ki ebből a válságból" - jelentette ki népéhez intézett üzenetében az iraki vezető.

"Eddig hadseregünknek kevesebb mint egyharmada vett részt a harcokban, míg a bűnösök bevetettek mindent, amit idehoztak - hangoztatta az iraki elnök. Kudarcuk nyilvánvaló, győzelmünk pedig ragyogó lesz" - tette hozzá Szaddám Huszein nyilatkozata. Az elnök külön kiemelte és követendő példaként állította népe elé az iraki hadsereg 11 hadosztályát és a Baasz párt néhány tagját, akik Násziríja környékén és más dél-iraki városokban teljesen kimerítették a szövetséges erőket.

Huszonnégy órán belül másodszor

Az iraki televízióban huszonnégy órán belül immár a második Szaddám Huszeinnek tulajdonított nyilatkozat hangzott el, az államfő azonban egyik alkalommal sem volt látható a képernyőn. Szaddám Huszein a kedd esti, Muhammad Szaid asz-Szahaf tájékoztatási miniszter által ismertetett üzenetben a támadó erőkkel szembeni szent háborúra szólította fel Irak népét.