Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Szaddám Huszeinről neveznek el újszülötteket Thaiföldön

2003.12.19. 08:26
Több muzulmán hitű thaiföldi házaspár is Szaddámnak nevezte el újszülött gyermekét az elfogott volt iraki elnök iránti tiszteletből.
"Csodáljuk Szaddámot, mert volt bátorsága ahhoz, hogy szembeszálljon az egyetlen szuperhatalommal. A hős és a zsarnok keveredik benne, de mi a jó oldalára emlékezünk, és úgy gondoljuk, hogy az (Irak elleni) háború indokolatlan volt" - jelentette ki Roszidi Lertarijapongkul, a Thaiföldi Ifjú Muzulmánok Szövetségének elnöke a Bangkok Post című lapnak nyilatkozva.

A többségében muzulmánok lakta dél-thaiföldi tartományok sajtója pénteken jelentette, hogy az utóbbi hónapokban több újszülöttet neveztek el Szaddámnak, de számokat nem közöltek.

Lertarijapongkul hozzátette, hogy a jelenség várhatóan folytatódik, noha az emberek általában nem sokat tudnak a volt iraki elnökről, azokról a bűncselekményekről, amelyeket az általa vezetett hatalom elkövetett, és vannak, akiknek még arról sincs tudomásuk, hogy a volt diktátort elfogták, vagy sokan vannak, akik nem hiszik el, hogy valóban őt fogták el, amerikai propagandának tartják a kézre kerítéséről szóló bejelentést.

"Szaddám múltja nem érdekel minket, legalábbis az utóbbi tíz évben nem hallottunk arról, hogy bármi igazán rosszat tett volna" - jelentette ki a szövetség elnöke.