Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Nincs magyar sérültje a mombasai szállodatűznek

2002.01.30. 10:31
A kellemetlenségen és a kisebb ijedtségen túl nem esett bántódása egyetlen magyar állampolgárnak sem a keddi mombasai szállodatűzben - nyilatkozta szerdán reggel Horváth Gábor külügyi szóvivő. A tüzet, amelyben a szálloda teteje leégett, valószínűleg a generátor meghibásodása okozta.
Horváth Gábor külügyi szóvivő tájékoztatása szerint azt a 80-90 magyar állampolgárt, akik a Malév Airtours turistaútján a mombasai szállodában tartózkodó mintegy 90 magyart sikerült más szállodában elhelyezni, és az éjszakát már ott töltötték. Winkler László, az egyik budapesti utazási iroda helyszínen tartózkodó vezetője az Inforádiónak úgy nyilatkozott, hogy a hotelben lakó magyarok jól vannak, a csomagok nagy részét sikerült megmenteni.

Nem kell megszakítaniuk a nyaralást

A magyar turistáknak a mombasai magyar tiszteletbeli konzul a Malév Airtours helyszínen lévő képviselőjével együttműködve minden lehető segítséget megadott. A Kenya fővárosában, Nairobiban működő magyar nagykövetség konzulja szerdán szintén Mombasába utazik. Horváth Gábor közölte: egyelőre nem tudni, hogy milyen kár keletkezett a magyar turisták személyes holmijában, esetleg hivatalos okmányaiban.

A szóvivő szerint nincs szükség arra, hogy a turistaút január 31-i lejártát megelőzően a magyar turisták visszatérjenek Magyarországra.