Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Szétválasztották a palesztin Rómeót és a zsidó Júliát

2005.03.28. 13:34
Izraeli nyomásra a palesztin biztonsági hatóságok akadályozták meg, hogy egy palesztin férfi összeházasodjon egy izraeli katonalánnyal.
A palesztin biztonsági szolgálat közbelépése vetett véget - legalábbis egy időre - hétfőn hajnalban egy Ciszjordániában élő arab férfi és a hozzá szökött izraeli katonalány románcának, amely aggodalmat keltett mindkét hatóság embereiben.

A Tel Aviv-i illetőségű 18 éves katonalány több napja tűnt el, szülei és az izraeli hatóságok már attól tartottak, hogy palesztin aktivisták rabolták el. Apja riasztotta is a rendőrséget, ennek hírére azonban a lány hazatelefonált, és tájékoztatta: szó sincs emberrablásról, ő maga szökött palesztin szerelmeséhez, aki Betlehem környékén él, és feleségül fogja venni.

A fiatalembert különben jól ismerte a lány családja, amelynél "tunéziai ismerősként" mutatta be a lány.

A palesztinok meggyőzték őket

Az AFP-t hétfőn a palesztin biztonsági szolgálat illetékesei tájékoztatták, hogy katonalányt - akinek nevét nem közölték - megtalálták szerelmesének társaságában. A palesztin hatóság, közölték, ezt követően "meggyőzte a fiatalembert és családját, hogy mondjanak le a tervezett esküvőről", majd hétfőn hajnalban Izrael fennhatósága alatt álló területre kísérték vissza a szökevényt.