Egy drogériában nézelődve is lehet németül tanulni

GettyImages-146519218
2018.08.03. 11:46
Sokan megtanultunk valamilyen idegen nyelvet így vagy úgy, és gyakran használjuk is. De vajon jól tudjuk, amit tudunk, vagy ismerjük a legújabb kifejezéseket? Mini angol és német nyelvtanfolyam a Szevasztok blogon a  Converzum nyelvi közösségi tér   szakmai támogatásával.

Hogy lehet nyáron is gyakorolni a németet? Például indulj el, keress egy drogériát és kezdd el olvasni az árucikkek feliratait. Itt teljesen normális, hogy végigböngészed az élelmiszerek, tisztítószerek vagy kozmetikai cikkek, termékleírását. Számos új kifejezést tanulhatsz meg így. Egy idő után észre sem veszed, de mániákus olvasóvá válsz. Itt van néhány egyéb tipp.

Védekezz az UV-sugárzástól! 

Fehérbőrűként jól ismerem az 50+ faktorszámot, de az 50+ mást is jelent. Például azt, hogy sosem késő. Bármely életkorban elkezdhetünk németül tanulni . Hajrá 50+, 60+, 70+, 1000+

Védekezz a magyar nyelv használata ellen! Ha teheted, beszélj németül! Természetesen németajkúakkal. (Magadban is mormolhatsz, kipróbálhatod, hogy el tudnád-e mondani az adott mondatot németül. Fel ne add: „Gib nicht auf!”)

Utazz!

A legjobb, ha célnyelvű országot szemelsz ki úti célnak, de itthon is rengeteg turistával találkozhatsz. Használd ki a lehetőséget, kommunikálj velük, segítsd őket, ha információra van szükségük.

Hotelbrosúrák vagy egyéb prospektusok? Kukkants bele azokba is!

Fesztiválozz!

Hihetetlen, hogy mennyi német, osztrák és svájci fiatal látogatja a fesztiváljainkat. Beszélgess velük, tágítsd ismeretségi körödet, ezáltal a szókincsedet is!

Frissítsd fel magad és a nyelvtudásodat! 

Nézz német nyelvű tévécsatornákat! Németül még a szappanoperák is értelmet nyernek:) Keress youtube-videókat, hallgass német zenét! (Például ha beírod, a fent említett mondatot: „Gib nicht auf!” kifejezést, sajátos zenei és videóvariációk jelennek meg. Mosolyogni ér.:).

Ha csak egy tippet megfogadsz, már előrébb vagy, de ha mindet megfogadod, „das is spitze”!

Ezen a linken megtalálsz néhány olyan szót, amit ez a szöveg ihletett. Ugye milyen könnyű német szavakat tanulni?

Converzum - a nyelvi közösségi tér  

(Borítókép:  Sean Gallup / Getty Images Hungary)