Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Szaddám Huszein kertészkedik

2004.07.26. 08:24
Már George Bush amerikai elnökről is írt verset a fogságban Szaddám Huszein volt iraki diktátor. Leggyakrabban kertészkedik és a Koránt olvasgatja.
Kertészkedik, Koránt olvas, valamint verseket ír a fogságban Szaddám Huszein volt iraki diktátor - állítja a londoni The Guardian című napilapban Bahtiár Amin iraki emberi jogi államtitkár.

Mint a politikus, aki szombaton látogatta meg Szaddám Huszeint, elmondta, a bukott elnök egyik költeménye George Bush amerikai elnökről szól, de még "nem volt ideje elolvasni". A háromszor négy méteres cellában fogva tartott Szaddám szorgalmasan olvassa a muzulmánok szent könyvét is, és amikor kiengedik levegőzni, kertészkedik.

"Főleg kis bokrokat és fácskákat ápol, sőt, egy kis pálmafát körülkerített egy fehér kövekből épített fallal is" - mesélte Amin. Szerinte az egykori elnök ugyan lelkileg megtört, de jó egészségnek örvend, és korrekt körülmények között tartják őt fogva.

Mi több, az utóbbi időben még hízott is, korábbi, önkéntes zsírtalan fogyókúrája után, amikor öt kilót leadott. Az államtitkár szerint Szaddám Huszein különösen kedveli az olyan édes süteményeket, mint a muffin.

Szaddám Huszein és rezsimének 11 vezetője ügyében egy különleges iraki bíróság fog ítélkezni. A volt elnököt emberiesség elleni bűntettekért vonják felelősségre. Ezekért akár halálra is ítélhetik, mivel az új iraki kormány visszaállította a legsúlyosabb büntetést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!