Ágnes
-1 °C
2 °C

Szállodarobbantásra készülnek Indonéziában a terroristák

2004.12.15. 10:53
Csak a legszükségesebb esetekben javasolja polgárainak az indonéziai utazásokat az ausztrál kormány. "Megbízható értesüléseik" szerint az iszlám szélsőségesek turisták ellen terveznek merényleteket. Az értesülések szerint a támadások célpontja a Hilton szállodalánc lehet.

Turisták ellen készülnek merényletekre az iszlámista szélsőségesek Indonéziában, adott ki figyelmeztetést az ausztrál kormány. "Megbízható értesüléseik" szerint a terroristák nemzetközi szállodaláncok, elsősorban Hilton-hotelek ellen terveznek támadást, jelentette a BBC.

Nem ajánlott az utazás

Az ausztrál kormány kedden már Indonézia elkerülésére figyelmeztette az ausztrálokat, a külügyminiszter ajánlása szerint csak a legszükségesebb esetben érdemes az országba utazni. A szállodai merényletekre vonatkozó figyelmeztetés azonban a szokottnál konkrétabb fenyegetésre utal, írja a BBC.

Indonéziában az utóbbi években több támadást is végrehajtottak üdülőhelyek és ausztrál érdekeltségek ellen. A legsúlyosabb támadást 2002 októberében követte el az al-Kaida Bali turistaparadicsomában. A bali robbantásban százkilencven, többségében ausztrál turista vesztette életét.

Legutóbb szeptemberben hajtottak végre támadást ausztrál célpontok ellen. Ismeretlen merénylők a dzsakartai ausztrál követségnél robbantottak, a merénylet kilenc járókelő életét oltotta ki.