Piroska
-2 °C
5 °C

Rágalmazást ért a gumikesztyű

2004.04.17. 23:16
Rágalmazás gyanúja miatt eljárás indul az ellen a 42 éves férfi ellen, aki a szlovákiai elnökválasztás második fordulójában, szombaton Pozsonyban orvosi gumikesztyűbe bújtatott kézzel dobta be a szavazólapját az urnába.
Eljárás indul az ellen a 42 éves férfi ellen, aki a szlovákiai elnökválasztás második fordulójában, szombaton Pozsonyban orvosi gumikesztyűbe bújtatott kézzel dobta be a szavazólapját az urnába. Emiatt felmerült a gyanú, hogy a boríték robbanószert, vagy antraxot tartalmazhat.

Kiderült, hogy a boríték nem veszélyes anyagot, hanem "a leendő elnöknek, vagy a választás győztesének" címzett kísérőlevelet is tartalmazott. Ebben az illető "erős, de nem vulgáris szavakkal" adott hangot bíráló véleményének arról, hogy a szlovákiai belpolitikai fejlemények olyan elnökválasztáshoz vezettek, melynek során végül csak az ország nem demokratikus időszakát idéző Vladimír Meciar és Ivan Gasparovic között lehetett választani, márpedig számára mindkettő elfogadhatatlan.

A hatályos törvények értelmében a férfi rágalmazás bűntettét követte el és ezért a bíróság két év börtönt szabhat ki rá.

Egy másik pozsonyi választóhelyiségbe majma kíséretében ment el egy asszony szavazatát leadni.

A Markíza televízió szombat esti híradójának felvételei szerint a legalább tíz kilós, fekete-fehér-foltos ápolt majom gazdasszonya társaságában, a nő karján ülve érkezett a választóhelyiségbe, ahol igen nagy derültséget keltett. A bizottsági tagok nem kis rokonszenve mellet, nagy buzgalommal segédkezett a gazdájának abban, hogy a szavazólapot tartalmazó boríték a keskeny nyíláson át az urnába kerülhessen.

Kiderült, hogy a hölgy odahaza több majmot is tart, de a politikába keveredett Natálka nevű kedvence nélkül ki sem teheti a lábát a házból. És mert részt akart venni - az egyébként alacsony részvételt körvonalazó - választáson, a majmot kénytelen volt magával vinni.