Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ján Slota lehülyézte nemzetét

2002.09.21. 20:21
Az egyik legnagyobb élő hazafiként viselkedő Ján Slota, a szlovákiai választások becsült eredményeinek és szavazatveszteségének ismeretében kijelentette: úgy tűnik a "szlovákok genetikailag hülyék".
A SITA hírügynökség szombat esti jelentése szerint az új szlovák parlamentből biztosan kiszoruló Valódi Szlovák Nemzeti Párt (PSNS) elnöke "borzasztónak, egyszersmind szomorúnak" nevezte, hogy a nemzeti pártokon kívül az összes szlovák párt hajlandó lenne bevenni az új szlovák kormányba a Magyar Koalíció Pártját (MKP).

Slota okfejtése szerint a nemzet genetikai eredetű hülyeségét az sejteti, hogy a most befejeződött választások nyomán épp azok a pártok jutnak be a szlovák parlamentbe, amelyek a Szlovák Köztársaság államiságát veszélyeztetik.

Egykori fegyvertársáról, Anna Malíkováról azt mondta: a nő nem egészen normális, hiszen nem egyesült az ő pártjával. Slota egykor a Malíková vezette SNS elnöke volt, de a kettejük között kiéleződött hatalmi küzdelemben Slota megbukott, majd Valódi Szlovák Nemzeti Párt néven új pártot alapított.

Azóta kölcsönösen megcsúfolják egymást és abban versenyeznek, hogy melyikük képes a leghajmeresztőbb magyarellenes kirohanásokra. Slota volt az, aki két éve arra buzdította a híveit, hogy "üljetek harckocsira és romboljuk le a földig Budapestet".

Slotáék a szombaton befejeződött választás exit poll eredményei szerint 3,3, Malíkováék pedig 2,9 százalékot szereztek, és ezzel alatta maradtak az 5 százalékos parlamenti küszöbnek, amelyet az előző, 1998-as választáson még egy pártként 9 százalékkal tudtak átlépni. Ezt megelőzően, 1994-ben pedig 5,4 százalékkal lehettek a Meciar-kormány koalíciós partnerei.