Ágnes
-5 °C
2 °C

Ján Slota lehülyézte nemzetét

2002.09.21. 20:21
Az egyik legnagyobb élő hazafiként viselkedő Ján Slota, a szlovákiai választások becsült eredményeinek és szavazatveszteségének ismeretében kijelentette: úgy tűnik a "szlovákok genetikailag hülyék".
A SITA hírügynökség szombat esti jelentése szerint az új szlovák parlamentből biztosan kiszoruló Valódi Szlovák Nemzeti Párt (PSNS) elnöke "borzasztónak, egyszersmind szomorúnak" nevezte, hogy a nemzeti pártokon kívül az összes szlovák párt hajlandó lenne bevenni az új szlovák kormányba a Magyar Koalíció Pártját (MKP).

Slota okfejtése szerint a nemzet genetikai eredetű hülyeségét az sejteti, hogy a most befejeződött választások nyomán épp azok a pártok jutnak be a szlovák parlamentbe, amelyek a Szlovák Köztársaság államiságát veszélyeztetik.

Egykori fegyvertársáról, Anna Malíkováról azt mondta: a nő nem egészen normális, hiszen nem egyesült az ő pártjával. Slota egykor a Malíková vezette SNS elnöke volt, de a kettejük között kiéleződött hatalmi küzdelemben Slota megbukott, majd Valódi Szlovák Nemzeti Párt néven új pártot alapított.

Azóta kölcsönösen megcsúfolják egymást és abban versenyeznek, hogy melyikük képes a leghajmeresztőbb magyarellenes kirohanásokra. Slota volt az, aki két éve arra buzdította a híveit, hogy "üljetek harckocsira és romboljuk le a földig Budapestet".

Slotáék a szombaton befejeződött választás exit poll eredményei szerint 3,3, Malíkováék pedig 2,9 százalékot szereztek, és ezzel alatta maradtak az 5 százalékos parlamenti küszöbnek, amelyet az előző, 1998-as választáson még egy pártként 9 százalékkal tudtak átlépni. Ezt megelőzően, 1994-ben pedig 5,4 százalékkal lehettek a Meciar-kormány koalíciós partnerei.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!