Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Szexklub-videó egy szlovákiai magyar politikusról

2006.11.28. 11:47
Malina Hedvig után akár újabb magyarellenes lejárató kampány kezdődhetett Szlovákiában, de az is lehet, hogy a helyhatósági választások előtti helyi rivalizálás miatt szivárgott ki egy szlovák rendőrségi videó. A felvételen - amely egy szexklubban készült - két dunaszerdahelyi iskolaigazgató látható. Egyikük, Ibolya Olivér, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) tisztségviselője, a párt országos etikai bizottságának tagja.

A pozsonyi Új Szó szerint a múlt héten megjelent az interneten egy videofelvétel, amely feltehetően egy rendőrségi razzián készült a Maxim nevű erotikus szalonban. A képeken valószínűleg két dunaszerdahelyi iskolaigazgató, Ibolya Olivér és Zirig Ferenc látható - írja a pozsonyi lap.

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának szóvivője, Solymos Lívia elmondta, hogy tudnak a videóról, amelynek időzítése is sejteti, tudatos akcióról van szó. A felvétel ugyanis információik szerint még idén nyáron készült, de csak most hozták nyilvánosságra.

Solymos nem zárta ki, hogy újabb lejárató akcióról van szó, ami a magyarok ellen irányul, de az sem kizárt szerinte, hogy a dunaszerdahelyi önkormányzati választások előtt a másik magyar jelölt próbálta az MKP-t nehéz helyzetbe hozni. Dunaszerdahelyen - akárcsak egész Szlovákiában - december másodikán lesz a helyhatósági voksolás.

Az MKP egyik dunaszerdahelyi jelöltje Ibolya Olivér, aki egy általános iskola igazgatója, de ő nem a polgármesteri címért szállt versenybe. Ibolya egyébként a dunaszerdahelyi, konzervatív irányultságú Kondé Miklós Polgári Társulás elnöke is. Solymos szerint Zirig Ferenc a helyi gimnázium igazgatója, és mindkettőjük egyértelműen felismerhető a videón, amelyet a rendőrség készített.

Kinek az érdeke?

Solymos szerint csak találgatni lehet, hogy kinek állt érdekében a felvétel nyilvánosságra hozatala. Ugyanakkor elismerte, kellemetlen az MKP számára, hogy közzétették a videót, hiszen Ibolya Olivér a párt országos etikai bizottságának a tagja.

Az MKP-nál sajnálatosnak tartják egyébként, hogy a két iskolaigazgató erotikus szalonokat látogat, ez ugyanis több pozíciójuknál fogva is kellemetlen helyzetbe hozza Ibolyát és pártját egyaránt.