Judit
2 °C
7 °C

Tengerbe zuhant egy utasszállító Tajvannál

2002.05.25. 13:10
A tajvani légitársaság egyik Tajpejből Hongkongba tartó - több mint 200 utast és 19 fős személyzetet szállító - repülőgépe szombaton a tengerbe zuhant a Tajvani-szoros fölött - jelentette be Jü Sji-kun tajvani miniszterelnök.
A China Airlines Boeing 747-es utasszállítója helyi idő szerint délután 3 óra után szállt fel a tajpeji repülőtérről, mintegy húsz perccel később azonban Tajvan nyugati vizei felett repülve eltűnt a tajpeji irányítótorony radarképernyőjéről - jelentette a BBC. A gép a tajvani közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint 206 utast és 19 főnyi személyzetet szállított. Túlélőkről egyelőre nem érkezett jelentés.

Túlélők után kutatnak

A tajvani légierő és a parti őrség helikopterei és hajói jelenleg túlélők után kutatnak. A radar által behatárolt vízi terület, a Penghu-szigetek környékének átkutatása során életmentő mellényeket és olajfoltokat láttak a vízfelszínen.

A China Airlines egyelőre nem kommentálta a bejelentést.

Legutóbb május 7-én ért légiszerencsétlenség kínai utasszállítót. Akkor száztizenkét emberrel a fedélzetén a tengerbe zuhant egy repülőgép. A Northern Airlines kínai légitársaság MD-82-es típusú repülőgépét Kína északkeleti részén, a fővárostól, Pekingtől 450 kilométerre keletre, a tengerparti Talien kikötőváros közelében érte baleset. Szemtanúk szerint a Peking és Talien között közlekedő járat ez utóbbi repülőterétől húsz kilométerre zuhant a tengerbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?