Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Tengerbe zuhant egy utasszállító Tajvannál

2002.05.25. 13:10
A tajvani légitársaság egyik Tajpejből Hongkongba tartó - több mint 200 utast és 19 fős személyzetet szállító - repülőgépe szombaton a tengerbe zuhant a Tajvani-szoros fölött - jelentette be Jü Sji-kun tajvani miniszterelnök.
A China Airlines Boeing 747-es utasszállítója helyi idő szerint délután 3 óra után szállt fel a tajpeji repülőtérről, mintegy húsz perccel később azonban Tajvan nyugati vizei felett repülve eltűnt a tajpeji irányítótorony radarképernyőjéről - jelentette a BBC. A gép a tajvani közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint 206 utast és 19 főnyi személyzetet szállított. Túlélőkről egyelőre nem érkezett jelentés.

Túlélők után kutatnak

A tajvani légierő és a parti őrség helikopterei és hajói jelenleg túlélők után kutatnak. A radar által behatárolt vízi terület, a Penghu-szigetek környékének átkutatása során életmentő mellényeket és olajfoltokat láttak a vízfelszínen.

A China Airlines egyelőre nem kommentálta a bejelentést.

Legutóbb május 7-én ért légiszerencsétlenség kínai utasszállítót. Akkor száztizenkét emberrel a fedélzetén a tengerbe zuhant egy repülőgép. A Northern Airlines kínai légitársaság MD-82-es típusú repülőgépét Kína északkeleti részén, a fővárostól, Pekingtől 450 kilométerre keletre, a tengerparti Talien kikötőváros közelében érte baleset. Szemtanúk szerint a Peking és Talien között közlekedő járat ez utóbbi repülőterétől húsz kilométerre zuhant a tengerbe.