Auguszta
-3 °C
2 °C

Gyilkossággal vádolnak két brit katonát Tanzániában

2004.11.18. 14:59
Két brit katona ölt meg egy tanzániai nőtt a tanzániai rendőrség szerint. A katonák egynapos hadgyakorlaton voltak az országban, a vádak szerint a Kilimandzsáró megmászása után ölték meg áldozatukat.
A két katona a vádak szerint egy hadgyakorlat során végzett egy helyi nővel. A BBC értesüléseit a brit védelmi minisztérium is megerősítette.

Gyilkosság a strandon

A 23 éves Nigel Moffett és a húszéves Brett Mallinson csütörtökön már át is esett első bírósági meghallgatásán Conjesta Ulikaye meggyilkolásának ügyében. A két közkatona november elején vett részt egy tanzániai hadgyakorlaton. A vád szerint a két katona november tizedikén egy Dar-es-Salam-i strandon végzett áldozatával.

Moffett és Mallinson nem nyújtott be fellebbezést a vád ellen, bírósági tárgyalásuk november 29-én kezdődik majd, írja a BBC. A két katonát addig őrizetben tartják.

A brit védelmi minisztérium közlése szerint a két katona november 9-én érkezett az országba egy egynapos, a Kilimandzsáró megmászását is magában foglaló gyakorlatra. A minisztérium nem kívánt reagálni a vádakra, de a nyomozást lehetőségeik szerint segíteni fogják, közölték a BBC-vel.