Jenő
-2 °C
6 °C

Pokolgépet robbantott a télapó Oroszországban

2002.01.04. 10:10
Két ember sebesült meg pénteken az oroszországi Vlagyivosztokban, amikor két - Télapónak, illetve segítőjének, Hópelyhecskének (Sznyegurocska) öltözött - nő bombamerényletet követett el egy helyi olajvállalkozás irodája ellen.
A Télapónak és Hópelyhecskének álcázott elkövetők azzal az indokkal keresték fel az olajcéget, hogy karácsonyi ajándékot akarnak átadni a munkatársaknak a január 7-i ortodox keresztény ünnep előtt. Amikor viszont távozásuk után a megajándékozottak bekapcsolták a Télapó csomagjában lelt asztali lámpát, erős robbanás rázta meg a helyiséget. A cég igazgatója súlyos, munkatársa könnyebb sérülést szenvedett a merénylet következtében.

A rendőrségi beszámolók szerint a cég irodája a New Wawe Cinema nevű szórakoztatóközpontban található, amelynek mozijában éppen gyermekmatiné volt. A távol-keleti nagyváros rendőrsége nagy erőkkel nyomoz a tettesek után: eddig annyit sikerült megállapítani, hogy Télapó és Hópelyhecske egy régi Toyotán távozott a merénylet színhelyéről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?