Tíz halottja van az indiai templomrobbantásnak

2002.03.30. 11:22
Legalább tíz ember életét vesztette, amikor feltehetően három iszlám szélsőséges gránátokat dobott egy hindu templomnál a hívek közé Dzsammuban, Kasmír tartományban - jelentette a BBC.
Szemtanúk szerint a három merénylő tűzharcba keveredett a zsúfolt piactéren fekvő Ragunath templom biztonsági őreivel. A lövöldözésben életét vesztette két támadó, négy biztonsági őr és négy polgári személy is. A harmadik merénylő egy dzsippel menekült el. A támadásnak további 19 sérültje van, közülük öt állapota válságos. A rendőrség szerint még nem világos, hogy a 150 éves templom, vagy az őrség volt-e a célpont.

Kasmír függetlenségéért több mint egy tucat muzulmán csoport harcol az 1989-ben kirobbant lázadások óta, de a mostani merényletért még senki sem vállalta a felelősséget. A hatóságok szerint az utóbbi 13 évben mintegy harminc ezren vesztették életüket az összecsapásokban a muzulmán többségű tartományban. India továbbra is a terroristák támogatásával és kiképzésével vádolja a szomszédos Pakisztánt, de Iszlamabad tagadja a vádakat.  • Tippek
  • Betét