Jolán
2 °C
4 °C

Tíz halottja van az indiai templomrobbantásnak

2002.03.30. 11:22
Legalább tíz ember életét vesztette, amikor feltehetően három iszlám szélsőséges gránátokat dobott egy hindu templomnál a hívek közé Dzsammuban, Kasmír tartományban - jelentette a BBC.
Szemtanúk szerint a három merénylő tűzharcba keveredett a zsúfolt piactéren fekvő Ragunath templom biztonsági őreivel. A lövöldözésben életét vesztette két támadó, négy biztonsági őr és négy polgári személy is. A harmadik merénylő egy dzsippel menekült el. A támadásnak további 19 sérültje van, közülük öt állapota válságos. A rendőrség szerint még nem világos, hogy a 150 éves templom, vagy az őrség volt-e a célpont.

Kasmír függetlenségéért több mint egy tucat muzulmán csoport harcol az 1989-ben kirobbant lázadások óta, de a mostani merényletért még senki sem vállalta a felelősséget. A hatóságok szerint az utóbbi 13 évben mintegy harminc ezren vesztették életüket az összecsapásokban a muzulmán többségű tartományban. India továbbra is a terroristák támogatásával és kiképzésével vádolja a szomszédos Pakisztánt, de Iszlamabad tagadja a vádakat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?