Szilárda
-4 °C
3 °C

Beszlani terroristát lincselt a tömeg

2004.09.04. 15:35
A beszláni iskolát elfoglaló terroristák közül huszonhat meghalt az orosz biztonsági erőkkel vívott tűzharcban, egyet saját társai öltek meg. Három terroristát élve fogtak el, egy negyediket a tömeg lincselt meg. Néhány személy zendülést próbált provokálni a túszul ejtett gyermekek és felnőttek hozzátartozói között, akik az utcán gyülekezve várták a híreket.
A beszláni terroristák esetleges cinkosait keresve a rendőrség és a biztonsági erők alakulatai átfésülik az észak-oszétiai várost. A helyi illetékesek szombaton arról tájékoztatták a sajtót, hogy a rendőrségnél teljes riadót és a legmagasabb fokú készültséget rendeltek el. A helyi rendőrök más városokból átvezényelt alakulatokkal együtt tüzetesen átkutatják a várost elhagyó összes járművet, átvizsgálják a forgalmas helyek közelében leparkolt gépkocsikat, tömeges igazoltatásokat hajtanak végre.

Ugyancsak a helyi illetékesek tájékoztatták a sajtót arról, hogy néhány személy zendülést próbált provokálni a túszul ejtett gyermekek és felnőttek hozzátartozói között, akik az utcán gyülekezve várták a híreket. A hatóságok ezeket a provokátorokat is nagy erőkkel keresik.

A túszok kiszabadítására létrehozott operatív stáb parancsnoka elmondta, hogy az iskola épületéből összesen 27 terrorista holttestét hozták ki. Huszonhat terroristával a kirobbant tűzharcban végeztek, egy terroristát még korábban saját társai öltek meg. A parancsnok szerint ez a terrorista megpróbált kijutni az épületből, de társai előbb lelőtték, majd elvágták a torkát.

Három terroristát élve fogtak el. Egy negyedik is kézre került, de őt a túszok hozzátartozói elragadták a rendőröktől és a helyszínen meglincselték. Szemtanúk beszámoltak arról is, hogy egy fehér ruhába öltözött terroristanő elmenekült a helyszínről, de hivatalos forrásból ezt nem erősítették meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!