Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Terrorkészültség Amerikában

2002.02.12. 04:45
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hétfő éjszaka riadókészültséget rendelt el és fokozott éberségre kérte az amerikaiakat, mert egy olyan készülő terrorista támadás lehetősége jutott tudomására, amelyet kedden az Egyesült Államokban, vagy Jemenben amerikai érdekeltségek ellen követhetnek el.
Az FBI nem részletezte, hogy mi lehet a terroristák célpontja. Ugyanakkor megnevezett Favaz Jahija al-Rabei néven megnevezett egy szaúdi születésű jemeni személyt, aki a lehetséges akció hátterében állhat.

Újabb foglyok Kubában

Újabb terrorista fogolyszállítmány érkezett hétfő délután a kubai Guantánamón lévő amerikai haditengerészeti támaszpontra. A 25 órás repülőút után érkezett 34 rabbal 254-re nőtt a támaszponton fogva tartott terroristák száma.

Az amerikai légierő C-141-es típusú szállítógépét biztonsági erők vették körbe. Ezt követően a bilincsbe vert, megláncolt rabokat felsorakoztatták támaszpont fegyintézetté átalakított körzetében - számolt be helyszíni tudósításában az AFP francia hírügynökség.

Pénz a WTC-romok alatt

A New York-i Világkereskedelmi Központ (WTC) romjai alól több ezernyi pénzbankót - dollárt és más valutát - gyűjtöttek össze a hét végén. A takarítást irányító szervezet szóvivője hétfőn elmondta, hogy hatvan szemeteszsáknyi papírpénz gyűlt össze péntek óta. A pénzt átadják a Bank of Americának.

Sem a takarítóbrigádok vezetői, sem a bank illetékesei nem nyilatkoztak arról, hogy névértékben mennyi pénzre bukkantak. A pénzintézet mintegy 11 millió dollárt tárolt a WTC északi tornyának az alagsorában a szeptemberi támadások idején.