Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amerikai nagykövetséget akart lerombolni egy tunéziai férfi

2002.08.31. 17:00
A svéd hírszerzés szerint az Egyesült Államok egyik európai nagykövetségi épületét akarta lerombolni repülőgéppel az a svéd állampolgárságú tunéziai férfi, akit a svéd biztonsági erők pénteken Västerasban őrizetbe vettek, mert pisztollyal akart beszállni egy Nagy-Britanniába induló gépbe.
A férfit hivatalosan annak gyanújával vették akkor őrizetbe, hogy gépeltérítésére készült. Svéd hírszerzési források a Reuters szerint szombaton azonban közölték, hogy a férfi úgy akarta irányítani a dolgokat, hogy nekivezethesse a gépet valamelyik amerikai nagykövetség épületének Európában.

A svéd rendőrség az ügyben köröz négy további férfit - közöttük egy robbantási szakértő -, aki segített a tunéziainak kidolgozni támadási tervét - közölte a katonai hírszerzési forrás.