Támadásra készültek a Sears-felhőkarcoló ellen

2006.06.23. 09:48
Hét terroristagyanús személyt vettek őrizetbe a floridai Miamiban az FBI ügynökei. A gyanúsítottak egy "katonai szekta" tagjainak tűnnek, akik támadást készítettek elő a 442 méter magas, chicagói Sears-felhőkarcoló és több miami épület ellen.

Terroristagyanús személyeket vettek őrizetbe csütörtökön a floridai Miamiban az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei - közölte az amerikai nagyváros ügyészi hivatala.

Az FBI beférkőzött

Az FBI a szövetségi és a helyi állami rendőri szervekkel hajtott végre közös razziát terrorizmussal összefüggésbe hozható személyek felkutatására Miami Liberty City nevű külvárosában.

Hatósági forrásokra hivatkozó sajtójelentések szerint öt amerikai, egy haiti, valamint egy meg nem jelölt állampolgárságú férfi - a chicagói, 442 méter magas Sears torony ellen készítettek elő terrortámadást, de célpontjaik között szerepelt több miami épület is.

Állítólag egy nyolcadik gyanúsítottat is őrizetbe vettek Atlantában. Az ABC televízió szerint a csoport úgy bukott le, hogy egy magát iszlám radikálisnak kiadó FBI-ügynök férkőzött be soraikba.

Allah és a Biblia

A környék lakói szerint a letartóztatottak egy szekta tagjainak tűnnek, akik katonai öltözéket viseltek és rendszeres harci gyakorlatokat tartottak - közölte a CNN.

A tv interjút készített a csoport egyik tagjával, aki szerint olyan vallási szervezetről van szó, amely "Allahot tanulmányozza és a Bibliát tiszteli".

A megszóltatott elmondta, hogy vannak "katonáik" Chicagóban, de nem terroristák és nem állnak kapcsolatban az al-Kaida hálózattal. A "katona" kifejezés csupán azt tagadja, hogy a Biblián keresztül vesznek részt "fizikai és mentális kiképzésben".  • Hírek
  • Támogatások