Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Gyermekkortól háború

2001.09.13. 17:17
Gyermekkoruktól képzik háborúskodásra a terrorista szervezetek tagjait. A mozgalmak egyik legfontosabb utánpótlásai a palesztin menekülttáborok.
Libanoni menekülttáborokból toborozzák az arab terrorista mozgalmak az utánpótlásnak számító palesztinokat. Georg Spöttle, a Német Országos Bűnügyi Hivatal berlini irodájának hadnagya az Indexnek elmondta: négyéves gyerekeket szemelnek ki az arab terrorista vezérek, s már ilyen kis korban elkezdik kiképzésüket. Kiveszik a szegénytáborokból, s mindennel ellátják őket. Az ún. "nedresszében", vagyis katonai kiképzésben vesznek részt, alapműveltséget biztosító iskolákba nem járhatnak. Vakon megbíznak az iszlám sejkekben, s arra bíztatják őket, hogy "sahidok", vagyis vértanúk legyenek, akik az életüket adják a vallásukért. Ez a legnagyobb rang, amit elérhetnek, csak így juthat el lelkük a paradicsomba.

Németország kiváló terroristakiképző terep

Az iszlám terrorizmus szakértője, Georg Spöttle, úgy tudja, hogy a gyerekeket, 14 éves korukig a terroristavezérek képezik ki a harci modorra. Németországban több arab iskola van, amelyeket Oszama bin Laden, arab terrorista vezér emberei felügyelik. A berlini lakosság 14 százaléka iszlám vallású. Németország az egyik legjobb terep a terroristák kiképzésére, márcsak azért is, mert rengeteg német szimpatizál velük.

Európában vannak az "alvó" terroristák

Így nem csoda, hogy a keddi amerikai terrortámadás után Hamburgban egy lakásban az akcióval összefüggésbe hozható arab útleveleket találtak a német rendőrök, s őrizetbe is vettek egy arab férfit és egy nőt. Spöttle szerint ezek úgynevezett "alvó" terroristák lehettek, akik egy jól elvégzett akció után "regenerálódtak" az országban, s bin Laden újabb utasítására vártak. A terroristákat azonban nemcsak Németországban, hanem Franciaországban és más európai országokban is képezik, általában 4-6 fős csoportokban. Azért ilyen kis csoportokban készítik őket fel, hogy ne tudjanak egymásról semmit sem. Így kisebb a lebukás veszélye.

Magyarország sem mentes a terroristáktól

Magyarország sem mentes a terroristáktól, ugyanis itt Németországhoz képest sokkal gyengébb a rendőrségi ellenőrzés - mondja Spöttle. A hazánkban élő arab kereskedők egy része gyarapítja a terrorista csoportok kasszáját. Persze nem önként. Különféle bűnszövetkezetek fenyegetik meg az árusokat, s pénzükért cserébe védelmet kapnak.