Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Bush lakhelyének hetilapja Kerryt támogatja

2004.09.28. 21:58
A 425 példányban megjelenő The Lone Star Iconoclast szerkesztőségi állásfoglalásban adott hangott csalódottságának, amelyet földijük, az amerikai elnök okozott nekik. Crawford lapja nyíltan kiállt Kerry mellett.
John Kerry demokrata párti elnökjelölt mellett tette le a garast George W. Bush amerikai elnök lakóhelyének, a texasi Crawford településnek a hetilapja. Crawford határában található Bush farmja.

A The Lone Star Iconoclast szerdai szerkesztőségi cikkében arra szólította fel nemcsak a település, hanem egész Texas lakóit, hogy az elnökjelölteket ne szűkebb pátriája vagy politikai hovatartozása szerint ítéljék meg, hanem azt nézzék, hogy hova akarják vezetni az országot. A 425 példányban megjelenő hetilap indoklásul a Bush-kormány négy aggasztó hibáját sorolja fel: a társadalombiztosítási rendszert megbénító kezdeményezéseit, az amerikai gazdaság leromlott állapotát, az alapító atyák által megteremtett alapvető szabadságjogoktól való vészes eltávolodást, valamint az Irakkal kapcsolatosan elkövetett sorozatos baklövéseket.

A hetilap méltatja Kerry tapasztalatait, elismeréssel adózik neki, mint kitüntetett vietnami veteránnak, és alkalmasnak tartja arra, hogy Amerikát visszavezesse a jólétbe és visszaszerezze az ország méltóságát. A hetilap négy évvel ezelőtt Bush elnököt támogatta és szerkesztőségi cikkben szót emelt az iraki invázió mellett is, most viszont csalódottan állapítja meg, hogy az elnök félrevezette a népet.

A Lone Star Iconoclast egy példányát rendszeresen megküldik Bush elnök crawfordi birtokára. A Fehér Ház szóvivője nem tulajdonított jelentőséget a The Lone Star Iconoclast választásának, amely már kedden megjelent a honlapján. Scott McClellan leszögezte, hogy teljesen bizonyos Crawford és Texas lakóinak érzelmeit illetően. John Kerry stábja üdvözölte a lap állásfoglalását, úgy ítélve meg, hogy akik a "legközelebbről ismerik Busht, azok tudják a legjobban".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!