Natália
1 °C
7 °C

Lerohanta a thai parlamentet egy buddhista szerzetes

2002.05.22. 11:28
Géppisztollyal a kezében viharzott be Thaiföld parlamentjébe egy buddhista szerzetes, és túszul ejtett mintegy 20-30 képviselőt szerdán kora reggel.
A sárga ruhát viselő buddhista szerzetes egy sorozatot engedett a levegőbe AK-47 géppisztolyából a törvényhozás őrhelye előtt, majd közölte, hogy a miniszterelnökkel kíván beszélni. A férfi az őt ért rendőri zaklatásról kívánt beszélni, és túszul ejtett egy csoport képviselőt, akikkel az egyik irodába vonult át. Végül az egyik civil ruhás őr kicsavarta kezéből a fegyvert és leteperték a földre - jelentette a BBC.

Senki sem sérült meg

A szerzetes mintegy 40 percig tartotta uralma alatt az épületet. A férfi arról akart beszélni a kormányfővel, hogy nemrégiben megverték és levetkőztették egy letartóztatás alkalmával. Az incidens során senki sem sérült meg, pedig az 500 fős alsóház képviselői azért gyűltek össze, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtsanak be 15 kormánytag ellen. A miniszterelnök elmondta, hogy az őrség azért engedte be a férfit, mert az egy szerzetes. Hozzátette: hajlandó találkozni a férfival.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?