Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbantássorozat Thaiföldön: hét halott

2007.02.19. 07:51
Összehangolt merényletek sorozatában támadtak főként turistacélpontokat Thaiföldön vasárnapról hétfőre virradó éjjel. A robbantásokban, gyújtogatásokban, lövöldözésekben legalább heten meghaltak és ötvenen megsebesültek. Magyar áldozatokról vagy sebesültekről nem tudnak a követségen.

Vasárnap éjjel kezdődött az autóbbi idők legnagyobb thaiföldi merényletsorozata, hírügynökségi jelentések szerint legalább harminc helyen robbantottak vagy gyújtogattak az ország déli, főként muszlimok rakta településein, a turisták által kedvelt bárok és szórakozóhelyek, hotelek elleni támadások még hétfőn hajnalban is tartottak.

A legutóbbi hírek szerint heten meghaltak és legalább ötvenen megsebesültek a merényletekben. A bangkoki magyar nagykövetségen nem tudnak magyar áldozatról vagy sérültről, az ország déli részén általában kevés magyar turista szokott megfordulni, mondták az Indexnek a követség munkatársai. "Nem tudunk magyar sérültről" - erősítette meg Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szővivője is.

Thai rendőrök fel nem robbant bombát találtak
Thai rendőrök fel nem robbant bombát találtak

A halálos áldozatok közt van egy katonatiszt, akit saját házában robbantottak fel. A bombák főként Narathiwat, Yala, Pattani, illetve Songkhla tartományokban robbantak, csak Yalában 17 robbanásról számoltak be. Pattaniban egy eletromos központot is támadtak, a tartományi központban emiatt ármaszünet volt.

A támadók felgyújtottak több általános iskolát és mecsetet is, fegyveresek támadtak katonákra, rendőrökre és civilekre, lövöldözésekről érkeztek hírek több helyről is.

Katonák biztosítanak egy megtámadott helyszínt
Katonák biztosítanak egy megtámadott helyszínt

A thai miniszterelnök biztonsági ülést hívott össze a terrorsorozat után, jelentette a Reuters. Az utóbbi három évben több mint kétezer halálos áldozata volt a szeparatista erőszaknak Thaiföld déli részében.