Valér
4 °C
8 °C

Bocsánatot kértek az athéni buszrablók

2004.12.20. 15:19
"Remélem a börtönévek majd segítenek cselekedetük súlyának belátásában", jelentette ki a bíróságról távozóban a múlt szerdai athéni túszdráma elkövetőinek védője. A huszonhárom túszt ejtő két albán férfi többször is bocsánatot kért a "hülyeség" miatt.

Bűnbánatot gyakorolt bírósági meghallgatásán az a két albán, akik múlt szerdán elraboltak egy athéni buszt, és tizenkilenc órán át fogva tartották az utasokat. A Reutersnek nyilatkozó bírósági források szerint a két túszszedő elismerte, tettük "hülyeség volt".

Vádaskodó védő

"Cselekedetüket nem csak a társadalom, de jómagam is elítélem", jelentette ki a bíróságról távozóban az egyik túszszedő Leonard Murataz védője, Sztefanosz Liberopulosz. Mint mondta, védence többször is bocsánatot kért tettéért, amit pszichikai problémáival indokolt, jelentette a Reuters.

A védencével egyáltalán nem szimpatizáló ügyvéd reméli, hogy a börtönben letöltendő évek "segítenek majd neki, hogy belássa, mennyire gonosz cselekedet volt" a buszrablás. Murataz társa, Elton Resulaj is bocsánatot kért, az összes görög mellett a Görögországban élő albánoktól is. Görögországban mintegy egymillió albán él, írja a Reuters.

A túszdráma múlt hétfőn hajnalban kezdődött, a buszrablók az athéni reptérre kívántak eljutni. A busz felrobbantásával fenyegetőző túszszedők öt órával a túszdráma kezdete után kezdték el elengedni foglyaikat, de csak tizenkilenc óra múlva adták meg magukat.