Gizella
9 °C
14 °C

Tito-villa eladó

2005.08.20. 08:32
A Kotori öbölben, Igalo gyógyfürdőhelyen eladó a néhai Tito elnök exkluzív villája. Magyar érdeklődő is van a lehetséges vevők között.

Josip Broz Tito Jugoszlávia szerte több nyaralóval is rendelkezett. A gyógyvízéről híres Igaloban az elegáns villát kifejezetten neki építették. Antik bútorokkal, gyönyörű perzsaszőnyegekkel rendezték be, Tito fürdőszobáját kék, míg feleségéét, Jovankáét rózsaszín márvánnyal burkolták, a nemes anyagot egyenesen Olaszországból hozatták.

#alt#
Azok a boldog békeidők - Igalóban mintázza egy szobrász Jugoszlávia elnökét (Forrás: titoville.com)

A néhai jugoszláv elnök ebben a villában ritkán fogadott vendégeket, leginkább ő és a családja használta zavartalan pihenésre.

Most a montenegrói kormány pályázatot írt ki a nevezetes épület eladására, amelyet őszre tervez. Érdeklődők jelentkeztek Norvégiából, Szlovéniából, Magyarországról és Amerikából. Tito halála után az igaloi villát bérbe adták egy orosz utazási irodának, amelyik folyamatosan tölti a nyaralót gazdag orosz turistákkal.

Augusztusban Gyurcsány Ferenc kormányfő és Lamperth Mónika belügyminiszter is Tito egykori nyaralóhelyén pihent, de az egykori Jugoszlávia egy másik pontján, a Horvátországhoz tartozó Brioni szigetén.