Erzsébet
1 °C
4 °C

Tito-villa eladó

2005.08.20. 08:32
A Kotori öbölben, Igalo gyógyfürdőhelyen eladó a néhai Tito elnök exkluzív villája. Magyar érdeklődő is van a lehetséges vevők között.

Josip Broz Tito Jugoszlávia szerte több nyaralóval is rendelkezett. A gyógyvízéről híres Igaloban az elegáns villát kifejezetten neki építették. Antik bútorokkal, gyönyörű perzsaszőnyegekkel rendezték be, Tito fürdőszobáját kék, míg feleségéét, Jovankáét rózsaszín márvánnyal burkolták, a nemes anyagot egyenesen Olaszországból hozatták.

#alt#
Azok a boldog békeidők - Igalóban mintázza egy szobrász Jugoszlávia elnökét (Forrás: titoville.com)

A néhai jugoszláv elnök ebben a villában ritkán fogadott vendégeket, leginkább ő és a családja használta zavartalan pihenésre.

Most a montenegrói kormány pályázatot írt ki a nevezetes épület eladására, amelyet őszre tervez. Érdeklődők jelentkeztek Norvégiából, Szlovéniából, Magyarországról és Amerikából. Tito halála után az igaloi villát bérbe adták egy orosz utazási irodának, amelyik folyamatosan tölti a nyaralót gazdag orosz turistákkal.

Augusztusban Gyurcsány Ferenc kormányfő és Lamperth Mónika belügyminiszter is Tito egykori nyaralóhelyén pihent, de az egykori Jugoszlávia egy másik pontján, a Horvátországhoz tartozó Brioni szigetén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?