Jusztina
1 °C
16 °C

Robbanás New York központjában

2008.03.06. 13:05
Hajnalban robbanás történt New Yorkban, a hadsereg egyik toborzóirodájában. Mivel a detonáció időpontjában kicsi volt a forgalom, senki nem sérült meg. Egyelőre nem tudják, hogy a robbantást direkt hajtották-e végre a hadsereg ellen.

Kisebb robbanás történt csütörtökön a New York-i Times Square térségében, de személyi sérülés nem történt, és az anyagi kár sem jelentős, mivel a detonáció elején nagyon csekély volt a forgalom, írja az AP. Hírügynökségi jelentések szerint egy házikészítésű bomba robbant.

A helyi NY1 televízióállomás szerint robbanószerkezet okozta a detonációt a helyi idő szerinti hajnali órákban, közel az amerikai hadsereg egyik toborzóirodájához. Az épület egyik ablaka betört, bejárati ajtaja megrongálódott. A környező házak is beleremegtek a detonációba.

A rendőrség lezárta a környéket a forgalom elől a 42. és 44. utca között a Broadway közelében, és a metró szerelvényei sem futhattak be a Times Square állomásra, amíg a rendőrség nem végzett a helyszíni szemlével.

„Ha a robbantást az amerikai csapatoknak célozták, akkor nagyon komolyan kell venni, és meglehetősen sajnálatos” – fogalmazott Manhattan toborzóirodájának vezetője, Charlie Jaquillard. Közölte, hogy senki nem tartózkodott az irodában.Az amerikai nemzetbiztonsági hatóságok csütörtökön közölték, hogy nem fenyegeti közvetlen veszély az Egyesült Államokat

A hadsereg toborzóirodája előtt egyébként gyakran tartanak háborúellenes tüntetéseket.