Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Robbanás New York központjában

2008.03.06. 13:05
Hajnalban robbanás történt New Yorkban, a hadsereg egyik toborzóirodájában. Mivel a detonáció időpontjában kicsi volt a forgalom, senki nem sérült meg. Egyelőre nem tudják, hogy a robbantást direkt hajtották-e végre a hadsereg ellen.

Kisebb robbanás történt csütörtökön a New York-i Times Square térségében, de személyi sérülés nem történt, és az anyagi kár sem jelentős, mivel a detonáció elején nagyon csekély volt a forgalom, írja az AP. Hírügynökségi jelentések szerint egy házikészítésű bomba robbant.

A helyi NY1 televízióállomás szerint robbanószerkezet okozta a detonációt a helyi idő szerinti hajnali órákban, közel az amerikai hadsereg egyik toborzóirodájához. Az épület egyik ablaka betört, bejárati ajtaja megrongálódott. A környező házak is beleremegtek a detonációba.

A rendőrség lezárta a környéket a forgalom elől a 42. és 44. utca között a Broadway közelében, és a metró szerelvényei sem futhattak be a Times Square állomásra, amíg a rendőrség nem végzett a helyszíni szemlével.

„Ha a robbantást az amerikai csapatoknak célozták, akkor nagyon komolyan kell venni, és meglehetősen sajnálatos” – fogalmazott Manhattan toborzóirodájának vezetője, Charlie Jaquillard. Közölte, hogy senki nem tartózkodott az irodában.Az amerikai nemzetbiztonsági hatóságok csütörtökön közölték, hogy nem fenyegeti közvetlen veszély az Egyesült Államokat

A hadsereg toborzóirodája előtt egyébként gyakran tartanak háborúellenes tüntetéseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?