György
14 °C
24 °C

Tokiói robbanás - 44 áldozat

2001.09.01. 21:31
Nagy a valószínűsége annak, hogy gázszivárgás okozta a Tokió szórakoztató negyedében szombat hajnalban történt robbanást, amely a nem végleges adatok szerint negyvennégy emberéletet követelt. Hárman akkor sebesültek meg, amikor kiugrottak a lángoló épületből.
A Sindzsuku szórakoztató negyedben lévő Kabukicsu szórakoztató központban bekövetkezett robbanásnak az újabb jelentések szerint három sérültje volt. Mindhárman kiugrottak a lángoló épületből, de állapotuk nem életveszélyes. Az áldozatok között 32 férfi és 12 nő van.

A négyemeletes épület harmadik és negyedik szintjét a detonáció teljesen romba döntötte. A tűz a harmadik emeleten a lépcsőházból kiindulva kezdett terjedni. A tűzoltók tájékoztatása szerint egy gázóránál történt szivárgás a harmadik emeleten. Az áldozatok különösen magas számát az illetékesek azzal magyarázták, hogy kevés volt a menekülési útvonal az épületből.

A szombat hajnali robbanás a második világháború óta a legsúlyosabb katasztrófa volt a japán fővárosban. Csaknem húsz évvel ezelőtt a New Japan nevű szállodában harminchárman lettek a tűz áldozatai.