Ödön
2 °C
11 °C

Bevándorlókkal pingpongoznak a török-görög hatóságok

2008.09.04. 19:47
Az utóbbi években egyre több illegális bevándorló próbál bejutni Görögországba az égei-tengeri szigeteken keresztül, a török parti őrség nem túl diplomatikus módon segít nekik ebben.

A török parti őrség egyik járőrhajója illegális bevándorlókat próbált becsempészni Görögország területére csütörtökön, közölték a görög hatóságok.

A kereskedelmi tengerészeti minisztérium tájékoztatása szerint egy török őrhajó csütörtök reggel bevontatott a görög vizekre Lészvosz-sziget közelében egy felfújható csónakot, amelyen több illegális bevándorló volt. Az őrhajó azonnal visszafordult a török partok felé, amint észrevette a görög parti őrség közeledését.

A görög külügyminisztérium hivatalosan panaszt akar tenni Ankaránál az eset miatt, amely idén nyáron már nem először fordult elő. Augusztus 19-én hasonló incidens történt ugyancsak Lészvosz közelében. Athén már akkor is tiltakozott Ankaránál, de az ügyet mindeddig nem hozták nyilvánosságra.

Az utóbbi években egyre több illegális bevándorló próbál bejutni Görögországba az égei-tengeri szigeteken keresztül. 2007 során a görög parti őrség több mint 9 ezer bevándorlót tartóztatott fel görög felségvizeken, kétszer annyit, mint 2006-ban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?