Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Trikóban kapták le Busht

2004.06.27. 20:41
Az EU-amerikai csúcson szállodája ablakában filmezték le George Busht Az amerikai elnök trikóban volt látható, miközben átöltözött. A felvételt tévedésből a sajtóközpont munkatársai is láthatták.
Az ír rendőrség vasárnap cáfolta, hogy biztonsági kockázatot jelzett volna az a televíziós felvétel, amely George Bush amerikai elnököt ábrázolta trikóban, írországi hoteljének ablakában az EU-amerikai csúcs alkalmából.

Az ír bulvárlapok vasárnap közölték a péntek esti tévéfelvétel alapján készült fotókat. A kamerát az az ír tévétársaság irányította az ablakra, amelyet a szombaton a Dromoland kastélyban lezajlott csúcs megörökítésével bíztak meg. A fotókon az elnököt trikóban örökítették meg a dromolandi szálloda ablakában, miután nyilvánvalóan átöltözött. Csak felső teste és a feje látható. A tévékamera adását pénteken este élőadásban, feltehetően tévedésből kapcsolták a dromolandi sajtóközpont monitorára.

Az ír bulvárlapok vasárnap az ezekről a tévéképekről készített felvételeket közölték azzal a kommentárral, hogy a Fehér Ház dühöngött és Noel Conroyt, az ír rendőrfőnököt alaposan lehordták az elnök biztonsága fölött őrködő amerikai titkosszolgálatok illetékesei.

Az ír rendőrség vasárnap közleményben szögezte le, hogy ezek az állítások "teljesen alaptalanok". "Az amerikai titkosszolgálatok soha a legkisebb problémát sem jelezték az ír rendőrfőnöknek a Bush elnököt szobájában megörökítő tévéképekkel kapcsolatban. Az elnök egyetlen pillanatra sem volt veszélyben" - szögezte le a rendőrségi közlemény.