István, Vajk
19 °C
33 °C

Terrorpánik Hamburgban

2005.08.26. 15:31
Hatalmas razziát kezdett a rendőrség Hamburgban, ezer rendőr hajszol három terroristagyanús arabot. A három férfi egy buszmegállóban beszélgetett arról, hogy "hősökké lesznek Allah előtt". Egyelőre nem bukkantak a nyomukra.


A biztonsági kamera felvételei
Bár ezer rendőrrel folyik a hajsza, a hamburgi rendőrség egyelőre nem bukkant a nyomára annak a három terroristának, akiket csütörtök éjjel kezdtek felkutatni Hamburgban, jelentette a Reuters. A rendőrség pénteken három szemcsés, rosszul látható fotót is közzé tett a gyanúsítottakról.

A hajsza csütörtök éjjel kezdődött, amikor egy arabul beszélő tanú jelentkezett a rendőrségen. A tanú három arab férfit hallott arról beszélgetni egy buszmegállóban, hogy "hősökké lesznek Allah előtt". Az egyik férfinél hátizsák is volt.

A rendőrség pénteken nyilvánosságra hozta a buszmegálló biztonsági kamerájának a gyanúsítottakat ábrázoló felvételeit. Éjjel útblokádokat vontak a város köré, de az autók átvizsgálása nem vezetett eredményre. Pénteken napközben feloldották a blokádot.

"Huszonöt nyomunk van, de egyik sem forró" - nyilatkozta a Reutersnek egy rendőrségi szóvivő. A hatóságok egyelőre jogosnak tartják a hajszát, véleményük szerint korai lenne még hamis riasztásról beszélni.

Udo Nagel, a tartományi rangú város belügyminisztere csütörtök éjjel még úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem tudni, van-e valami a fenyegetés mögött. Mint mondta, hírszerzési adatok nem utaltak közelgő támadásra.