Jolán
2 °C
4 °C

Terrorpánik Hamburgban

2005.08.26. 15:31
Hatalmas razziát kezdett a rendőrség Hamburgban, ezer rendőr hajszol három terroristagyanús arabot. A három férfi egy buszmegállóban beszélgetett arról, hogy "hősökké lesznek Allah előtt". Egyelőre nem bukkantak a nyomukra.


A biztonsági kamera felvételei
Bár ezer rendőrrel folyik a hajsza, a hamburgi rendőrség egyelőre nem bukkant a nyomára annak a három terroristának, akiket csütörtök éjjel kezdtek felkutatni Hamburgban, jelentette a Reuters. A rendőrség pénteken három szemcsés, rosszul látható fotót is közzé tett a gyanúsítottakról.

A hajsza csütörtök éjjel kezdődött, amikor egy arabul beszélő tanú jelentkezett a rendőrségen. A tanú három arab férfit hallott arról beszélgetni egy buszmegállóban, hogy "hősökké lesznek Allah előtt". Az egyik férfinél hátizsák is volt.

A rendőrség pénteken nyilvánosságra hozta a buszmegálló biztonsági kamerájának a gyanúsítottakat ábrázoló felvételeit. Éjjel útblokádokat vontak a város köré, de az autók átvizsgálása nem vezetett eredményre. Pénteken napközben feloldották a blokádot.

"Huszonöt nyomunk van, de egyik sem forró" - nyilatkozta a Reutersnek egy rendőrségi szóvivő. A hatóságok egyelőre jogosnak tartják a hajszát, véleményük szerint korai lenne még hamis riasztásról beszélni.

Udo Nagel, a tartományi rangú város belügyminisztere csütörtök éjjel még úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem tudni, van-e valami a fenyegetés mögött. Mint mondta, hírszerzési adatok nem utaltak közelgő támadásra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?