Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Kínai terroristák atomtámadásától tart az FBI

2005.01.20. 10:05
Piszkos bombával tervez merényletet elkövetni Bostonban négy kínai, véli az FBI. A szövetségi nyomozóiroda ugyanakkor elismerte, hogy a figyelmeztetés ismeretlen és ellenőrizetlen forrástól származik, és nem túl részletes. Massachusetts kormányzója biztonságban érzi magát az ágyában.

Radioaktív hulladékkal megrakott piszkos bombás támadástól tart az FBI. Az amerikai központi nyomozóiroda munkatársai egy négyfős kínai terrorbanda tagjai után kutatnak Bostonban. Több amerikai tévétársaság értesülései szerint a városban sugárérzékelőkkel felszerelt szövetségi ügynökök járőröznek.

A hatóságok nyilatkozataikban ugyanakkor oldani próbálták a pánikkeltő hírek okozta feszültségeket. A bostoni városvezetők és az FBI közös nyilatkozata szerint a piszkos bombáról szóló beszámolók megerősítetlenek.

Biztonságos ágy

"Ismeretlen és ellenőrizetlen forrásból származó figyelmeztetés érkezett egy nem részletezett fenyegetésről", áll az FBI által kiadott közleményben. A nyomozóirodához csatlakozott Mitt Romney, Massachusetts állam kormányzója is. "Hogy biztosítsam a bostoniakat teljes biztonságukról, jómagam is massachusettsi házamban alszom, és teljes biztonságban érzem magam", jelentette ki.

A megnyugtató kijelentések ellenére az FBI négy kínai, két férfi és két nő után kezdett hajtóvadászatot. A CNN értesülései szerint a terroristacsoport Mexikón keresztül szökött az Egyesült Államokba, és "veszélyes anyagok megszerzését tervezte".