Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Terrorpánik egy másnapos tengerészgyalogos miatt

2006.11.30. 10:59
Berúgott és egy napra eltűnt Bush helikopterének karbantartója az elnök vietnami látogatása idején. A tengerészgyalogos után valóságos embervadászat indult, de nem találták. Végül egy nappal később, másnaposan került elő.

Kisebb terrorpánik zavarta meg George W. Bush múlt heti vietnami látogatását, derítette ki az ABC News. A most nyilvánosságra kerültek szerint az elnök kíséretének egyik tagja egy napra eltűnt.


Bush vietnami látogatásán

Ráadásul az a tengerészgyalogos, aki műszaki specialistaként az elnököt szállító helikopter, a Marine 1-es karbantartója volt. A tengerészgyalogos egység parancsnoka a karbantartó eltűnése után a vietnami rendőrség bevonásával valóságos hajszát indított Hanoiban a felkutatására.

Mint kiderült, a karbantartó az eltűnése előtti este alaposan felöntött a garatra, majd egy helyi lakos mopedjén elhagyta a bárt, ahol mulatott. Egy napi bolyongás után, másnaposan és késve jelentkezett munkára.

Az esetet ismerő kormányzati források szerint a tengerészgyalogos azzal magyarázta eltűnését, hogy lerészegedett. A napot egy helyi lakos lakásán töltötte.

A Bush elnök biztonságáért is felelős elit tengerészgyalogos egység parancsnoka az ABC News értesülései szerint nem indított fegyelmit a katona ellen, mivel a tengerészgyalogos eltűnése napján elvileg szabadnapos volt, így távolléte nem számít szökésnek. "Az mindenesetre biztos, hogy a parancsnoka üvöltözött vele" - mondták az ABC-nek a nevük elhallgatását kérő források.