Szilárda
0 °C
6 °C

Terroristagyanús utas az Air France gépén

2005.05.12. 20:19
Terrorista juthatott az Air France Párizs-Boston járatának fedélzetére az amerikai hatóságok szerint. A gép Boston helyett Bangorban száll majd le, ahol a gyanús utast már az FBI ügynökei várják.

Terroristagyanús utas miatt elterelték az Air France Bostonba tartó járatát az amaerikai hatóságok, jelentette a CNN. A gép a tervezettel szemben a maine-i Bangor repülőterén fog leszállni.

A bangori reptéren az FBI és más szövetségi hatóságok ügynökei fogják várni a gyanús utast. Bangorba parancsolták át tavaly ősszel az United Airlines London-Washington járatát is, amelyen Cat Stevens, a 70-es évek népszerű brit popénekese utazott.

Az iszlám hitre áttért énekes neve felkerült a gyanús személyeket nyilvántartó amerikai listára. Cat Stevens, azaz Yusuf Islam Bangornál nem jutott tovább, mert kiutasították az országból.

A légitársaságoknak el kell juttatniuk az amerikai hatóságoknak az Egyesült Államokba induló járataik utaslistáját, amelyet azután egybevetnek a különféle éberségi listákkal. A CNN-ben megszólaltatott illetékesek azt tanácsolják a légi utasoknak, hogy teljes nevüket és születési dátumukat is adják meg a légitársaságnak az esetleges félreértések megelőzése érdekében.