Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pinocchió-orros tüntetés Berlusconi ellen

2002.03.02. 19:05
Szombaton Rómában több tízezren tüntettek Silvio Berlusconi konzervatív olasz miniszterelnök és kormánya ellen. A tüntetők egy része Pinocchió-orrot ragasztott magára, kogy így űzzön csúfot a kormányfőből.
A tüntetők egy része Pinocchió-orrot ragasztott magára, kogy így űzzön csúfot a kormányfőből - akárcsak korábban a törvényhozásban több ellenzéki, környezetvédő képviselő, akik a jobboldal által keresztülvitt összeférhetetlenségi törvény vitájában így érzékeltették, mennyire hazugnak tekintik a jobbközép pártjait.

A megmozdulásra Olaszország minden részéből érkeztek emberek. A város központjában a felvonulók füttykoncerttel, kormányellenes transzparensekkel fejezték ki elégedetlenségüket az olasz kabinet tevékenységével kapcsolatban, és demonstrálták a középbal, az Olajfa mozgalom egységét. Néhány felirat hazugnak nevezte Berlusconit, és arra szólította fel Itáliát, hogy "ébredjen fel álmából".

Az olasz jobb- és baloldali erők között a héten hágott a csúcspontra a két tábor egymásra acsarkodása. A parlamentben péntekre valóságos belpolitikai háború alakult ki a kormánykoalíció és az ellenzék között, miután a képviselőház az ellenzék távollétében, viharos veszekedések után elfogadta a Berlusconi is kedvezően érintő összeférhetetlenségi törvényt.