Ágnes
-5 °C
2 °C

Meghosszabbították ultimátumukat az iraki emberrablók

2004.07.12. 06:10
A Fülöp-szigeteki állampolgár kivégzésével fenyegető túszejtők két nappal meghosszabbították a határidőt. A manilai kormány elutasította a követelést és nem vonja ki 51 fős kontingensét.
Két nappal meghosszabbították a manilai kormánynak adott ultimátumukat azok az iraki emberrablók, akik a fogságukban lévő Fülöp-szigeteki állampolgár kivégzésével fenyegetőzve az ázsiai ország békefenntartóinak kivonását szeretnék kikényszeríteni.

A túszejtők eredetileg vasárnap estig szabtak időt a manilai kormánynak arra, hogy bejelentse: július 20-ig kivonja békefenntartó katonáit az arab országból. Ellenkező esetre a fogságukban lévő Fülöp-szigeteki sofőr kivégzésével fenyegetőztek. A manilai kormányzat vasárnap elutasította a követelést, közölve: az 51 fős kontingens nem tér haza mandátumának augusztus 30-i lejárta előtt.

Egy neve elhallgatását kérő, magas beosztású Fülöp-szigeteki kormánytisztviselő hétfő reggel Manilában közölte, hogy az emberrablók két nappal, kedden estig meghosszabbították a határidőt. A tisztségviselő nem bocsátkozott részletetekbe, csak annyit jegyzett meg, hogy Manila reménykedik a túsz szabadon bocsátásában.

A Fülöp-szigeteki gépkocsivezetőn kívül iraki szélsőséges fegyveresek egy egyiptomi sofőrt és két bolgár állampolgárt is túszként tartanak fogva, akiknek sorsáról hétfő hajnalban továbbra sem lehetett bizonyosat tudni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!