Ágnes
-1 °C
2 °C

Bombariadó volt a párizsi helyi érdekű vasúton

2004.04.08. 22:03
Csütörtökön a kora esti órákban merényletveszély miatt kiürítették a Párizs környéki helyi érdekű gyorsvasút egyik vonalát. A riadót egy óra múlva lefújták.
Merényletveszély miatt leállították a forgalmat csütörtökön a kora esti órákban a Párizs környéki helyi érdekű gyorsvasút (RER) egyik vonalán, főbb állomásait pedig kiürítették. A párizsi rendőrség közlése szerint az információ a francia elhárítástól (DST) származott.

A CIA riadóztatott

Egy másik rendőrségi forrás hozzátette, hogy az amerikai Központi Hírszerző Hivatal (CIA) riadóztatta a francia hatóságokat egy névtelen telefonáló miatt, aki merénylettel fenyegetett a csütörtökön este a párizsi metróban vagy az RER-vonalakon.

A párizsi rendőrség megkezdte az evakuált vonalon a feltételezett robbanószerkezetek utáni kutatást. A francia biztonsági erők teljes riadókészültségben vannak a március 11-i madridi vonatmerényletek óta. Az elmúlt hetekben több fenyegetés is érkezett francia érdekeltségekhez.

Egy óra múlva lefújták

A bombariadót csütörtökön késő este lefújták, miután a merényletveszély miatt elrendelt kutatás során semmi gyanúsat sem észleltek. A vonal lezárása után - több ezer embert menekítettek ki - a francia biztonsági szervek bő egy órán át kutattak a vasútvonal mentén a feltételezett robbanószerkezetek után, de semmit sem találtak, így újraindították a forgalmat az RER-vonalon.