Olivér
5 °C
8 °C

A cseh kormányfő beintett az ellenzéknek

2007.02.02. 18:51
Mirek Topolánek cseh kormányfő berágott, mikor az ellenzék a parlamentben azt kifogásolta, hogy túl kevés kormánytag van jelen az ülésen. A miniszterelnök ekkor fellendítette középső ujját.

A középső ujját mutatta az ellenzéki képviselők felé Mirek Topolánek cseh kormányfő pénteken a prágai parlamentben. A konzervatív politikus egy parlamenti vitában ragadtatta magát a vulgáris kézmozdulatra.

Az ellenzék azt kifogásolta, hogy túl kevés kormánytag van jelen az ülésen, ekkor lendült a magasba a miniszterelnöki jobb.

Topolánek végül a hangos nemtetszés miatt a szónoki emelvényen bocsánatot kért tettéért. Még mielőtt ez megtörtént volna, Miroslav Kalousek pénzügyminiszter a kormányfő védelmére kelt, azt bizonygatta, Topolánek neki mutatott ujjat, de szavait nevetés fogadta az ellenzéki padsorokban.

A cseh miniszterelnök néhány hete már az újságok címoldalára került egy hasonló eset miatt, akkor egy vita közben nyelvet öltött, és grimaszolt a jelenlévő fotósoknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?