Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Császármetszés a pusztítás közepén

2001.01.30. 11:32
,,Spandan", vagyis Remegés. Pontos gudjarati fordítás szerint egy darabka remegő gyönyörűség. Ezt a nevet adták a szülei annak a csecsemőnek, aki a pusztító indiai földrengés közepette, császármetszéssel látta meg a napvilágot - adta hírül a Reuters. Ahmedabad városban közel 470-en haltak meg, és több ezren megsebesültek az elmúlt fél évszázad legnagyobb természeti csapásában. A kórház azonban, ahol a kislány megszületett, valami csoda folytán teljesen épp maradt.
A szülők, Yatin és Ridhi Pandya - a hindu vallásfilozófia szerint - hitük tökéletes megerősítésének tartja, hogy új élet született miközben tízezrek haltak meg. A hindu hit szerint az ember újra és újra megismétlődő, és egyre fejlettebb inkarnációk (életek) során jut el a végső szellemszintre. Mindezt az is bizonyíthatja, hogy ,,Remegés" születését csak február 9-ére várták. A fájások azonban megkezdődtek, gyors beavatkozásra volt szükség.

Szülés a mozgó műtőben

Az orvoscsoport és a leendő anya mit sem tudott arról, hogy mi történik odakinn. Ők a munkájukat végezték, ami nem volt egyszerű, hiszen minden berendezés, még a szülészágy, vele együtt a kismama is mozgott.

A szülészorvos elmondása szerint vezettek már le szülést áramkimaradás és különböző zavargások idején is, de ez a mostani egészen különleges volt. Doktor Joshi élete legizgalmasabb pillanatának tartja Remegés világra jöttét, de ha rajta múlik, nem szívesen dolgozna hasonló körülmények között. Hála odaadó munkájuknak, a ,,reménysugár" él.  • Vennék
  • Bankszámla