Valér
4 °C
8 °C

Robbantás a New York-i brit konzulátusnál

2005.05.05. 11:19
Kapcsolódó cikkek (1)
Két pokolgép robbant a New York-i brit konzulátusnál csütörtök hajnalban. Személyi sérülés nem történt, de az épület ablakai betörtek.

Robbanás rázta meg helyi idő szerint hajnali fél négykor Nagy-Britannia New York-i konzulátusát. A Harmadik sugátrúton álló épület ablakai betörtek, személyi sérülésekről nem érkezett jelentés, írja a BBC.

A BBC-nek nyilatkozó New York-i rendőrtiszt szerint két, a követség előtt biztonsági akadályként is szolgáló virágágyásba rejtett pokolgép robbant. A CNN-nek nyilatkozó szemtanúk szintén két robbanásról számoltak be, az amerikai hírcsatornának nyilatkozó illetékesek ugyanakkor még nem tudták a robbanás okát. A környéken mindössze egy ezüstszínű terepjáró tartózkodott a robbanás idején.

A New York-i rendőrség a CNN-nek nyilatkozó illetékese mindössze annyit tudott elmondani, hogy a hatóságokat egy járókelő értesítette a segélykérő telefonon.

A CNN értesülései szerint többen is az épületben tartózkodtak, evakuálásukról azonban nem sikerült híreket szerezni. A brit külügyminisztérium közlése szerint egyetlen, az épületben tartózkodó munkatársuk sem sérült meg.