Viola
-6 °C
-2 °C

Ajánlat Ukrajnának a díjmentes magyar vízumra

2003.09.06. 18:12
Díjmentes vízumlehetőséget ajánlott fel az ukrán állampolgárok számára Magyarország, közölte a külügyi szóvivő szombaton a távirati irodával.
A vízumtárgyalások újabb fordulóján a magyar fél ezért cserébe a magyar állampolgárok vízummentes beutazását kérte Ukrajnába - mondta Tóth Tamás.

"Ezzel a kárpátaljai magyarság és a korábban rendszeresen hozzánk látogató ukrán állampolgárok gyakorlatilag a korábbiakkal megegyező feltételekkel, de más formában jöhetnek Magyarországra" - hívta fel a figyelmet.

Mint hozzátette: ez a konstrukció biztosíthatná, hogy a határon túli magyarság gyakorlatilag minden változtatás nélkül tarthassa a kapcsolatot Magyarországgal november 1-jét, az európai uniós csatlakozással összefüggő vízumköteles határátlépés bevezetését követően is.

A külügyi szóvivő elmondta: a vízumkötelezettség kérdéséről Szerbiával a jövő héten tárgyalnak. A magyar kormány várhatóan Szerbiának is olyan javaslatot tesz, amely teljes mértékben kielégíti mind a vajdasági magyarság, mind pedig Szerbia korábban megfogalmazott igényeit, közölte Tóth Tamás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!