Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Öngyilkos lett az ukrajnai robbanássorozat felelőse

2004.05.14. 11:54
Leugrott egy kijevi lakóház tizedik emeletéről az ukrán vezérkar raktározásért felelős ezredese. Szudakovot felelősség terhelhette a hatáskörébe tartozó novobogdanovkai támaszponton bekövetkezett robbanássorozatért, bár ezt a védelmi minisztérium tagadja.
Öngyilkos lett az ukrán vezérkar egy, a több napig tartó novoboganovkai robbanássorozatért felelős ezredese. A Szevodnya című kijevi lap pénteki közlése szerint Olekszandr Szudakov ezredes - aki a védelmi minisztérium logisztikai főosztályát vezette és hatáskörébe tartozott a hatalmas melitopoli lőszerraktár-telep - még szerdán ugrott ki Kijevben egy lakóház tizedik emeletéről. Az ezredes azonnal szörnyet halt.

A kijevi védelmi minisztérium szóvivője, Kosztyantin Hivrenko pénteken a sajtónak nyilatkozva nem tagadta, hogy az ezredes öngyilkos lett, de azt igen, hogy bármiféle felelősség terhelte volna azért, hogy több napig tartó robbanássorozat helyszínévé vált a raktártelep, és az ott tárolt 4800 vagonnyi készletből 900 vagonrakományra való lőszer megsemmisült, veszélyövezetté változtatva egy csaknem négyszáz négyzetkilométeres területet.

Az öngyilkosság körülményeinek kivizsgálása megkezdődött - közölte a szóvivő.

A napokig tartó robbanássorozatot a vizsgálat eddigi megállapításai szerint két, nem megengedett helyen dohányzó őr okozta. A tűzben 2,2 milliárd hrivnya (több mint 400 millió dollár) értékű hadianyag semmisült meg. A lakosságnak okozott kár további 400 ezer hrivnya (80 ezer dollár) volt.