Hillary, a sajtó réme

2007.11.13. 14:17

Érdekes elemzést ad a New Republicban megjelent cikkében Michael Crowley Hillary Clinton sajtókapcsolatairól. Az amerikai politika nagyasszonya legszivesebben sugárban hányna le minden riportert, de a már-már zaklatásba hajló sajtómegfélemlítési taktikája eddig sikeresnek látszik. Mivel még mindig vele lehet a legjobban eladni a lapot, az újságok gondosan körbenyalják, tegyen bármit.

Pedig Hillary és stábja tényleg bármit megtesz. Kedvcsinálónak csak a New York Times-os Anne Kornblut esetét idéznénk ide. Kornblut egy féreértelmezett mondat alapján írt sztorit arról, hogy Hillary nekiment a demokrata vezérkarnak. A cikk megjelenése után kivette régóta tervezett szabadságát, elutazott Barbadosra. Hazaérkezése után egy szállodában összefutott Hillaryval, aki lenge öltözetére utalva megjegyezte: "Anne, azt hittem már hazajöttél Barbadosról". Ugye érzik a finom utalást arra, hogy Clintonné tudja, merre járnak ellenségei?

[És hogy mit gondolnak Barack Obamáról a riporterek? "Obama sajtóirodája teljesen más. Nagyon nyitottak és barátságosak. De, végül is, ő veszíteni fog".]

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM