Még szorosabb lehet a republikánus verseny

2008.02.10. 03:35

Így zajlik az előválasztás

A második hullámmal kiegészített exit poll alapján, ha lehet, még szorosabbnak ígérkezik John McCain és Mike Huckabee louisianai párviadala. Eszerint a férfiaknak a Huck, a nőknek McCain jött be inkább. A 45 éven aluliak az arkansas-i kormányzót, az idősebbek az arizonai szenátort választották. McCain a katolikus, oldottabb hangulatú Dél-Louisianában szerepelt jól, a Huck északon, a redneckek földjén.

Meglepő adat, hogy a diplomások és a gazdagabbak Huckabeet , a kevésbé iskolázottak és a szegényebbek McCaint választották. Szintén érdekes, hogy az illegális bevándorlóknak amnesztiát akarók és az őket kitoloncolni vágyók is Huckabeet választották többségükben, McCain a középutasok favoritja volt. Legalább ilyen ellentmondásos, hogy John "még száz év Irakban" McCain csak az iraki háborút elutasítók körében diadalmaskodott, az azt inkább ellenzők között döntetlenre végzett a Huckkal, aki besöpörte a háborút támogatók szavazatait.

De még ezek alapján az adatok alapján sem mernénk jósolni semmit, a két jelölt között az exit poll szerint alig egy százalék dönthet majd.  • Hírek
  • Bankszámla