Clinton életben maradása az est tétje

2008.03.05. 00:51
7 hozzászólás

Elérkezett a sorsdöntő nap, ha ma Hillary Clinton nem nyer Texasban és Ohióban, végleg búcsút mondhat a demokrata jelöltségnek. Az előzetes felmérések és a korai exit pollok alapján igen szoros verseny várható a két államban, ahogy a szintén ma választó Rhode Islanden is. Obama egy győzelemre biztosan számíthat, Vermontban az összes felmérés szerint 2:1 arányú győzelmet arathat vetélytársa ellen.

Ha Clinton mindkét nagy államot megnyeri, de csak kis különbséggel, akkor bonyolódik a helyzet. Obama ugyanis továbbra is tartani fogja előnyét a megszerzett delegáltak számában, de Clinton joggal hivatkozhat arra, hogy Illinois kivételével valamennyi nagy államban ő győzött. Mivel egyik demokrata jelöltnek sincs esélye egy első körös győzelem biztosítására a jelölőgyűlésen, a demokraták augusztusi dzsemborián jöhet az öldöklés, blogunk munkatársainak legnagyobb örömére.

Ha netán Clinton mindkét államban nagyon - értsd, húsz pontos különbséggel - nyerne, akkor megintcsak egyértelműbb a helyzet. Ez esetben Obamának kéne elgondolkodnia a folytatáson. De erre azért kevés az esély.

A republikánusoknál egyértelműbb a helyzet. John McCain négy könnyű győzelemmel matematikailag is bebiztosítja ma jelöltségét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?